top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Zonnig crossweekend met mooie prestaties!


De zandliefhebbers kwamen, na een voorproefje in Gent, dit weekend zeker aan hun trekken rond het Molse zilvermeer. Als alternatief konden de spikes op zaterdag aangetrokken worden in Zwijnaarde. Vijf Runaroundatleten stonden dit weekend aan de start en dat gaf enkele mooie prestaties.


Zaterdag, op de veldloop Schaal De Booser, stond Stijn D'Heer aan de start van de korte cross. Na de start kon Stijn in een achtervolgend groepje mooi mee het tempo maken. Teamgenoot Bert Misplon was hem in de sprint net te snel af om een plekje op het podium te bemachtigen.


Een dag later, aan het Zilvermeer, namen Jennen Mortier en Arno De Feyter de lange cross voor hun rekening. Na een behouden start van beiden schoven ze stap voor stap op naar voor. Jennen kwam na een mooie wedstrijd en een pittige sprint als 3e belofte en 12e Belg over de meet. Arno finishte na een prachtige inhaalrace als 17e Belg.

Ruben Van Praet startte na zijn trip in New York zonder veel verwachtingen aan de korte cross. Na een vrij afwachtende start was het op dit parcours wat vechten om plaatsjes te kunnen opschuiven. Op de rechte stukken ging dit echter vrij vlot waardoor hij nog een mooie 12e plaats (11e Belg) wist te bemachtigen.


Tot slot heeft Bert nog kort verslagje te goed. Wat in het wielrennen al lang ingeburgerd is, wou Bert ook in de atletiekwereld introduceren: trainen tijdens de wedstrijd. In Opwijk wist hij nog mooi 3e te worden.


Prachtig zonnig weekend met knappe prestaties van de Team Runaround atleten!
bottom of page