top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Winters zonnetje zorgt voor mooie prestaties in Hannuit en Bornem

23 januari 2019

De vrieskou is in het land en we zullen het geweten hebben. Voor de meesten van Team Runaround vormt dit echter totaal geen probleem, zo bleek afgelopen zondag in Hannuit en Bornem. Door de harde ondergrond lag het parcours er snel bij en dat speelde in het voordeel van onze atleten. Zowel op de korte als lange cross vielen er verschillende goede prestaties te rapen.


Op de korte cross vinden we naast onze vaste waarde Jeroen Meuleman nu ook Ruben Van Praet aan de start. Na enkele lange crossen keert hij terug naar zijn favoriete onderdeel in de winter, namelijk de korte cross. De eerste is meestal opnieuw wat ritme op doen, maar bleek dat dit ritme toch wel goed zat. Aan de start kan gewerkt worden, maar nadien schoof hij mooi plaatsje per plaatsje op richting top tien plaats. Die 10de plaats wist hij te behouden, al moest hij daar op het einde nog wel een sprintje voor trekken. Super Ruben!

Jeroen had in tegenstelling tot Ruben een topstart, wat heel belangrijk was aangezien er heel snel een versmalling en wat bochten volgden. Daarna kon hij even temporiseren en op het einde had hij weer een sterk eindschot. Op die manier net geen top 20, maar met een heel mooie 22e plaats kunnen we niet anders dan tevreden zijn!


Vervolgens was het aan Jennen om het snelle parcours in Hannuit te betwisten. Deze crosscup manche valt midden in de examens maar geldt voor veel studenten als een ideale blokpauze. Het was dan ook wat koffiedik kijken hoe hij het ervan af zou brengen. Op voorhand was al geweten dat de harde ondergrond in zijn voordeel zou spelen maar de wedstrijd moet steeds nog gelopen worden. Na een goede start liet Jennen zich wat uitzakken door het strakke tempo dat de kopgroep er op na hield. Hij wist zijn eigen tempo te vinden en liep lang op kop van een achtervolgend groepje in ongeveer 20e positie. Halfweg wedstrijd nam Regis Thonon/WACO de koppositie over en was het aan Jennen om zijn spoor te volgen. Samen raapten ze verschillende atleten op om uiteindelijk op een verdienstelijke 13e plaats te finishen, op amper 2 seconden van de top 10. 


"Na twee rondes zag het er niet zo goed uit. Het was duidelijk dat Jennen hard moest werken maar eens Thonon overnam wist hij zich vast te bijten en een dijk van een wedstrijd te lopen. Episch!" - Ruben Van Praet

Als laatste ging Zenobie van start op de korte cross. Dit om nog eens te voelen wat juist het tempo hierbij is, aangezien ze op het BK ook voor de korte cross zal kiezen. Van bij de start nam ze de koppositie in handen wat aangeeft dat het wedstrijdtempo goed zit. Op het einde kwam ze jammer genoeg nog te kort om een ultieme versnelling te plaatsen, wat logisch is aangezien we nog geen anaeroob werk hebben gedaan. Goede eerste test, op naar meer!


In Bornem ging Stijn D'heer van start op de lange cross. De eerste ronden gingen vlot, maar dan kreeg hij het toch iets moeilijker. Hierbij moest hij de kopgroep laten gaan. Hij ging verstandig verder op zijn eigen tempo en in de laatste halve ronde kon hij terug wat aanzetten wat voor een mooie 6e plaats zorgde.


Al bij al kunnen we stellen dat de geleverde prestaties in de lijn van de verwachtingen lagen en soms deze wisten te overtreffen. Nadat velen een relatieve rustperiode hebben ingebouwd afgelopen weken is het goed om zien dat iedereen gemotiveerd aan de start staat. Nu is het opnieuw tijd om het trainingsritme op te drijven en de laatste wedstrijden van het winterseizoen nog eens alles op alles te zetten!

bottom of page