top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Vlaams Kampioenschap in Rotselaar


13 februari 2019

Afgelopen zondag werden de Vlaamse titels in het veld verdeeld rond 'de plas' in Rotselaar. De hevige regenval had zijn stempel weten drukken op het bochtige parcours en verschillende delen van het parcours veranderden in zware modderstroken.


De eerste wedstrijd van de dag was de korte cross die direct onaangenaam kon kennismaken met de nieuwe startlocatie op het zand. Een smalle startstrook, een groot aantal deelnemers en een 180°-bocht na 80m klinken als recipe for disaster. Zoals achteraf op  verschillende filmpjes te zien was, kregen velen af te rekenen met valpartijen en zelfs enkele snijwonden van spikes. Helaas was één van de slachtoffers Ruben Van Praet. Hij moest zijn inhaalrace op het smalle en bochtige parcours als allerlaatste aanvangen na een valpartij op de startstrook. Na een ronde goed door te geven om terug wat aansluiting te vinden vooraan, voelde hij dit natuurlijk in de tweede en laatste ronde. Ondanks de pech wist Ruben er toch het best mogelijke resultaat uit te halen en eindigde hij als 22e. Revanche op het BK!

Jeroen Meuleman beschikte ondanks een schitterende start niet over de beste benen vandaag. Hij moest de laatste ronde nog wat plaatsjes prijsgeven en werd zo 32e. Stijn D'Heer kende het omgekeerde verhaal. Hij kon na een mindere start wel de volledige wedstrijd opschuiven en zo mooi 25e worden. Proficiat Stijn!


Bij de seniors vrouwen stond Zenobie Vangansbeke aan de start van de lange cross. Haar doel is de korte cross op het Belgisch kampioenschap in Brussel maar helaas is er bij de vrouwen weinig keuze om nog een snelle wedstrijdprikkel te geven. Hierdoor kozen we er toch voor om deel te nemen in Rotselaar, wetende dat het basistempo van de wedstrijd nog te hoog ging liggen. Desondanks wist Zenobie met een schitterende laatste 300m nog een groot gat te dichten en zo 15e Belgische te worden. Vooral die lange eindsprint belooft veel goeds voor het BK korte cross! We werken geduldig verder om volgend jaar terug aansluiting te vinden ook op de lange cross.


Jennen Mortier startte bij de mannen met als doel zijn goede wedstrijd in Hannuit te bevestigen. De Vlaamse titel bij de U23 zou op die manier geen probleem mogen vormen. Jammer genoeg was het parcours niet op zijn lijf geschreven met zand, modder en veel draaien en keren. Ondanks een mindere dag mocht hij toch nog op het hoogste schavotje plaatsnemen en hebben we op die manier een Vlaams Kampioen bij Team Runaround. Proficiat Jennen!bottom of page