• Team Runaround

Team Runaround op Ekiden Brussel

Bijgewerkt op: 29 sep. 2018

Dat de Brusselse Ekiden met start en aankomst in het Koning Boudewijnstadion veel volk trekt, is wel langer gekend. Als grootste Ekiden ter wereld geldt deze aflossingswedstrijd ook als ideale scherprechter voor veel atleten met het oog op het crossseizoen. Ook Team Runaround kan/mag dus niet achterblijven en staat met in totaal zeven atleten aan de start.


Een ploegje van zes atleten, een aflossingsband en een parcours van 5, 7.2 of 10 km dat samen de marathonafstand vormt, dat is het eenvoudige principe van een Ekiden. De Adecco Ekiden in Brussel weet vele mensen op de been te brengen voor dit loopevent en daar doen ook verschillende atleten graag aan mee. Team Runaround mag dus zeker niet achterblijven en neemt met zegen atleten deel. Voor de meesten onder hen is dit, naast een teambuildingactiviteit, een ideale conditietest op het uitdagende parcours in het park van Laken. In vorige edities wist Team Runaround steeds verschillende atleten af te vaardigen met enkele mooie prestaties tot gevolg. Zo denken we graag terug aan de Belgische titel bij de clubs in 2016 met niet minder dan drie Runaroundatleten in het team (Bert, Arno en Jennen). 


Vrouwenteam

Van de zeven atleten staan er drie Runaroundvrouwen aan de start. Samen met coach Tine en twee gelegenheidslopers vormen deze een voltallig vrouwenteam.

 1. Lize Van Cauteren - 5km

 2. Lore Van Cauteren - 10km

 3. Lore Meuleman - 5km

 4. Soetkin Vertenten - 10km

 5. Zenobie Vangansbeke - 5km

 6. Tine Bex - 7,2km


Mannenteam

De overgebleven vier mannen krijgen eveneens versterking. Naast de verschillende Runaroundatleten nemen ook Steve Van Damme en Ruben Van Praet deel in het team. De volgorde is als volgt:

 1. Bert Misplon - 5km

 2. Ruben Van Praet - 10km

 3. Jeroen Meuleman - 5km

 4. Jennen Mortier - 10km

 5. Steve Van Damme - 5km

 6. Stijn D'heer - 7,2km

Ruben Van Praet en Zenobie Vangansbeke wisselen de Tasuki tijdens de editie 2017.