top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Sterke prestaties in Roeselare en Lokeren!

De crosscup-manche van Roeselare is al enkele jaren gekend om zijn sterke bezetting. Veel atleten willen met een eventuele EK-selectie in het achterhoofd hun goede benen tonen of zich meten met de Belgische top in het veld. Team Runaround stond met vier atleten aan de start. Daarnaast kon er ook regionaal gelopen worden op de Memorial Falco Christiaens te Lokeren.


Op de lange cross in Roeselare was het uitkijken naar Jennen Mortier en Arno De Feyter. Voor Jennen een belangrijkere wedstrijd dan andere crosscups aangezien we toch als doel gesteld hebben om EK-selectie te halen. Dit natuurlijk enkel op voorwaarde dat er een ploeg zal gestuurd worden (weten we tot op heden nog niet). Doel was dus bij de eerste 4 beloften aankomen.

Hij startte goed en de hele wedstrijd liepen ze met 4 beloften vlakbij elkaar voor plaats 2 - 3 - 4 - 5. Simon Debognies had toen al een mooie voorsprong. Spanning verzekerd toen ze zo de laatste ronde ingingen. Jennen hing wat aan de rekker en had het zwaar, maar we weten dat hij op het einde steeds dat tikkeltje meer kan. En inderdaad in de laatste rechte lijn zorgde hij voor nog een mooie sprint die hem de 4e plaats bij de beloften opleverde! Collectief presteerden de beloften zeer sterk als je kijkt naar het deelnemersveld op de lange cross en als je weet dat Jennen in totaal 13e werd. Schitterend gewoon! Zo kwamen ze uiteindelijk nog op een tiental seconden van Simon Debognies.

Dat Arno ook terug is van weggeweest, mag ook duidelijk zijn. Na een weer voorzichtige start raapte hij atleten stap voor stap op en werd zeer knap 19e! De progressie die hij maakt, belooft veel voor de toekomst!


De overige twee atleten stonden te drummen aan de start van de korte cross in Roeselare. Zowel Ruben Van Praet als Jeroen Meuleman hadden niet de beste start al had dit voor Ruben minder grote gevolgen. Hij kon zich vooraan goed handhaven en hoopte dat het tempo na de eerste ronde iets zou terugvallen. Door de vele grote namen aan de start gebeurde dit echter niet. Met een 16e plaats en een goed gevoel mag hij tevreden terugkijken. Mits een stevige eindsprint had daar zelfs een top 10 plaats kunnen inzitten.

Jeroen werd door zijn mindere start op achtervolgen aangewezen. Het lukte hem echter vrij snel om goed op te schuiven. Hij mag zeer tevreden terugkijken op zijn 26e plaats in dit sterk bezette veld.


In Lokeren ging Hannelore De Lathouwer voor haar eerste lange cross dit seizoen bij de senioren. Hier zette ze meteen een schitterende prestatie neer! Ze werd heel knap 4e!! Dikke proficiat Hannelore!!bottom of page