top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

SB op de 800m voor Zenobie in Halle

Het zomerseizoen loopt stilaan op zijn einde maar enkele atleten van Team Runaround hebben niet stilgezeten de voorbije weken. Zowel Ruben Van Praet als Zenobie Vangansbeke hebben als doel het BK piste nog mee te pikken en deden wat wedstrijdritme op in de hoop nog enkele goede tijden neer te zetten.

27 augustus 2019


In Kessel-Lo waren de weergoden ons helaas niet gunstig gezind. Zenobie had er nochtans zin in en startte op de 1500m attent mee voorin. Toen er bijna een gaatje begon te vallen, wist ze enkele atletes in te halen, maar helaas moest ze die inspanning een beetje bekopen in de laatste ronde. Toch gedurfd gelopen en we voelen dat de conditie goed zit! Ruben koos voor de 800m en belandde in een reeks die heel snel van start ging. We weten dat dit voor Ruben niet ideaal is. Toch viel hij zeker niet stil en liep hij een verstandige wedstrijd. Helaas opnieuw wat pech dat het winderig weer de spelbreker was.  


Een week later, in Halle, was het eerst aan Ruben die nu op zijn beurt de 1500m voor zijn rekening nam. Na een zware week beschikte hij niet over de meest frisse benen. Hij volgde goed, maar op 600m liet een van de atleten voor hem een gat vallen. Hij probeerde nog op te schuiven en het gat te dichten, maar dit lukte moeilijk. Ook de punch op het einde zat er niet meer in. Op het BK hopelijk nog revanche, want de trainingen geven alvast vertrouwen.

Net als bij Ruben hadden we al gezien dat Zenobie zeer vlot liep op training. Dit bewees ze dan ook op de 800m in Halle. Van bij de start liep ze als eerste achter haas Lisa Rooms. Toen het haaswerk gedaan was, gaf ze die koppositie niet meer af en liep ze nog een sterke en krachtige laatste 300m om te eindigen in een SB van 2'10"62. Proficiat Zenobie!


Op naar het BK na alvast een mooie zomer!
bottom of page