• Team Runaround

Mooie prestaties voor eigen club

Bijgewerkt op: 20 dec. 2018


De Nieuwdonk in Overmere vormt al enkele jaren het toneel voor de cross van KRCGent. Verschillende Runaround-atleten waagden zich dan ook aan de lange zandstrook, de drassige ondergrond en het verraderlijk parcours om zo de eindejaarsperiode in te zetten. 


Dit keer stond de korte cross bij de mannen als eerste op de planning. Jennen Mortier en Jeroen Meuleman hadden allerhande wedstrijdtactieken besproken bij de opwarming. Plan Jeroen liep, ondanks hulp uit onverwachte hoek, niet zoals gehoopt. Na een snelle start en enkele meters voorsprong werd hij toch opnieuw ingehaald. Jeroen kon daarna wel heel goed standhouden en op het einde met een ultieme eindsprint op een knappe 4e plaats eindigen. Jennen Mortier, die eens een uitstapje deed naar de korte cross liep de hele wedstrijd attent voorin. Het was echter Dries De Smet die de koppositie voor zijn rekening nam en zo het pak volledig uitdunde. Een 400-tal meter voor de finish moest ook Jennen de rol lossen en werd hij 2e. 

Ruud Van Cauteren wou ook nog eens proeven van de korte cross maar had op betere benen gehoopt! Nu focus richting marathon Rotterdam voor hem.


Bij de dames was het vrouw in vorm Hannelore De Lathouwer die de Runaroundkleuren moest verdedigen. Na haar sterke prestatie in Oudenaarde wou ze zich opnieuw tonen. De zandstrook was niet haar favoriete deel waardoor ze hier telkens moeite had de vrouwen voor haar te volgen. Met een 6e plaats toch opnieuw een heel mooie prestatie in een sterk deelnemersveld.Op de lange cross konden we dan Ruben Van Praet aan het werk zien. Buiten Ali Hamdi en Jonas Roels was het wat koffiedik kijken wie er ging deelnemen. Ruben startte goed, maar voelde dat de kopgroep net iets te snel ging. Daar was het een sterke Nathan Sevenois die de schifting maakte. Eens hier gelost moest Ruben jammer genoeg de rest van de wedstrijd alleen lopen. Toch zagen we dat hij het hoofd in de laatste ronde zeker niet liet hangen en zelfs opnieuw kon versnellen. Een eerste positief teken, op naar meer! Ook Bert Misplon waagde zich eens aan een lange cross. Tussen al dat jong geweld wist hij zich behoorlijk te handhaven. Voor hem was die lange cross al eens een eerste test richting de marathon van Rotterdam!