• Team Runaround

Kick-off zomerseizoen

3 mei 2019

Zoals zo vele groepen trok ook Team Runaround op stage tijdens de paasvakantie. Na de eerste pittige trainingen van de zomer hebben enkele atleten hun benen reeds kunnen testen op de piste. Ruben Van Praet beet samen met Hannelore De Lathouwer en Lore Van Cauteren de spits af op het PK in Lebbeke. Op 1 mei was het de beurt aan Jennen, Ruben en Arno om hun conditie al eens te testen met een eerste 3000m. Zenobie Vangansbeke moest door ziekte helaas forfait geven.


Voor Ruben kozen we ervoor om dit jaar op het PK al eens een 800m te lopen om wat wedstrijdgevoel te krijgen. Na een zware trainingsweek op stage zaten de benen allerminst fris maar toch was het gevoel niet slecht. Hij kwam net iets te kort om de eerste plaats in de wacht te slepen maar met een 2e plaats en een vrij goed gevoel kunnen we tevreden terugblikken op zijn seizoensstart.

Daarna was het de beurt aan Lore Van Cauteren en Hannelore De Lathouwer. Hannelore keek er naar uit om in lange tijd nog eens een pistewedstrijd te lopen. Ze vertrok goed en kon vrij gemakkelijk volgen bij een toch stevig bezette kopgroep. De laatste 300m moest ze de koplopers laten gaan, maar kon ze wel een knappe 5e plaats in de wacht slepen in een tijd van 4'45"70. Lore kon nog geen vuist maken in haar eerste wedstrijd, maar we weten dat wedstrijdritme nodig is om erin te komen!

Het was een wedstrijd lang op gevoel lopen en dat bleek uiteindelijk genoeg voor een PR. De stage is goed verteerd en de trainingen lopen goed. Tijd om verder te bouwen naar de rest van het seizoen! - Jennen -

Tijdens de 1 mei meeting in Herentals stonden Jennen Mortier, Ruben Van Praet en Arno De Feyter samen aan de start in de A-reeks. Na een rustige start van het drietal schoof Jennen vrij snel op naar voor. Er vielen al snel enkele gaten dus moest iedereen steeds attent blijven om het goede tempo niet te verliezen. Ruben en Arno wisselden tot op de 2000m elkaar af maar dan ging het toch te snel voor Ruben. Arno kon zijn tempo aanhouden en liep een heel mooi nieuw PR van 8'17"87. Ruben kon jammer genoeg geen vuist meer maken in de laatste 800m. Op naar de volgende Ruben! Jennen kreeg in de laatste ronde nog zicht op een plaats op het podium en hij had duidelijk nog wat over. Met een sterke laatste 300m werd hij uiteindelijk 3e in een tijd van 8'09"47 (klein PR). Op naar de volgende wedstrijden!