top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Interclub zorgt voor enkele goede prestaties

22 mei 2019

Afgelopen weekend was het opnieuw tijd voor de interclub. De vrouwen bekampten elkaar op zaterdag in Gent terwijl de mannen op zondag afzakten naar Nijvel en Lokeren. TeamRunaround had in totaal 5 atleten aan de start. Lore speelde een KRCG-thuismatch terwijl Zenobie de kleuren van AC Meetjesland verdedigde. Arno en Jennen vochten in Nijvel om behoud in hoogste categorie en Ruben probeerde voor eigen volk de promotie te bemachtigen.


Zaterdag nam Zenobie de 800m voor haar rekening. Na een snelle openingsronde draaide ze vlot mee voorin. Met een sterke laatste ronde legde ze beslag op de 3de plaats in 2’13. Hiermee doet ze 1 sec. beter dan haar openingschrono in Duffel en bevestigt ze haar uitstekende vorm!

Lore mocht het opnemen tegen het kruim van de Belgische 1500m-top. De wedstrijd starte verschroeiend door een kanonstart van Elise Vanderelst maar Lore hield stand in een achtervolgend groepje. Een spurt tegen een atlete van HAC in de laatste meters zorgden voor een tijd onder de 5’ én een extra punt voor de club. Onder het motto ‘iedere week een beetje sneller’ deed ze alweer een stuk van haar seizoensbeste om zo tot 4’56 te komen. Uitkijken naar de volgende wedstrijden!

Als toetje mocht Zenobie ook aantreden op de 4x400m, traditioneel het slotnummer van de dag. En er zat duidelijk nog jus in benen. Na een inhaalmanoeuvre gaf ze de stok als 2de door. Dit mocht echter niet baten voor AC Meetjesland. Het haalde nipt minder punten dan ASVO en degradeerden hierdoor. KRCG zorgde echter voor de verrassing door knap 2de te eindigen in de eindrangschikking. Puike prestatie!Een dag later was het aan de mannen om hun clubkleuren te verdedigen. Arno en Jennen deden dit in de hoogste categorie. Ruben probeerde in Lokeren voor eigen club de promotie naar ere-KBAB binnen te halen.

Eerst was het aan Jennen om zoveel mogelijk punten te sprokkelen op de 3000m en behoud veilig te stellen. Soufianne Bouchikhi legde al snel een tempo op dat voor de rest van het pak moeilijk te volgen was, al probeerde Jennen wel even mee te gaan. Eens het gat geslagen, was het aan de achtervolgende groep om dit opnieuw dicht te lopen. Dit liet Jennen niet zomaar gebeuren en pas op 3 ronden van het einde had iedereen de aansluiting gevonden. De tweede plek was nog steeds het hoogst haalbare en met een versnelling op 400m van de finish en een stevige sprint wist Jennen de 11 bijhorende punten te pakken.

Hierna liep Arno de 5000m in een zeer sterk deelnemersveld. Tempo werd er echter niet gemaakt en het was al snel duidelijk dat alles in de laatste kilometer zou beslist worden. Toen de aanzet gegeven werd, kon Arno goed volgen en wist mee te schuiven in een groepje van 6 man. Bij het ingaan van de laatste ronde werden alle registers opengetrokken en kon hij nog iemand inhalen. De vijfde plaats was zijn deel.

In Lokeren stond Ruben, net als Jennen, aan de start van de 3000m. De openingskilometer was aan de snelle kant waarna het volledige deelnemersveld uit elkaar werd geslagen. Ruben had echter geen goede benen na de voorgaande intensieve trainingsweek en moest een gaatje laten. Hij finishte op een 4e plek.

Net als Zenobie werd ook Ruben opgetrommeld voor de 4x400m. Als tweede loper wist hij goed stand te houden tegen de meer ervaren 400m-lopers en kon de stok afgeven met een goed gevoel en de teleurstellende 3000m deels wegspoelen.

bottom of page