top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

FC Lokeren, BK beloften en Gouden 3000 in Ertvelde

De voorbije weken trokken enkele van onze atleten in het tussenseizoen toch de spikes even aan. Eerder om in het ritme te blijven dan om echt topprestaties te gaan leveren.


Als eerste was er de FC in Lokeren op 23 juni. De temperaturen liepen die dag hoog op en onder zwoele omstandigheden mocht als eerst Ruben van start gaan voor een 800m. Hij startte iets te voorzichtig en kwam er naargelang de wedstrijd vorderde niet echt door. Eentje om snel te vergeten. Wat later op de avond liepen Zenobie, Lize en Lore Van Cauteren nog een 800m. Zenobie had ook geen topdag, maar beet goed door en eindigde zo nog in 2'15. Lize en Lore zaten in dezelfde reeks die verschroeiend snel van start ging. Lize ging goed mee, maar moest de snelle aanvangsronde bekopen in de laatste 200m. Lore liet ze al snel lopen en liep haar eigen tempo; op het einde kwam ze terug dichter en met een stevige eindsprint kon ze nog wat plaatsjes winnen. Ze eindigde in een mooie 2'27. Lize had meer verwacht en was teleurgesteld met haar 2'29.


Een weekje later stond het BK beloften op de planning voor Lore in Lebbeke. Als het in Lokeren al warm was, dan was het nu snikheet. Met geen meter schaduw op de piste in Lebbeke was het dan ook koken bij de opwarming en aan de start. Lore probeerde goed te volgen maar de benen wouden met de warmte niet het tempo volgen. Ze perste er wel weer een mooie eindsprint uit en kon nog 2 atletes terugpakken. Nu op naar een 1500m met iets betere omstandigheden en dan zit er zeker meer in!
In Rieme was het de beurt aan Arno De Feyter en Ruben Van Praet. Ruben wou na Lokeren zijn wedstrijd met wat meer overtuiging aanvatten. En hij voerde daad bij woord. Ondanks een stevige start van de eersten, volgde hij vrij goed mee vooraan en zo door te komen op 400m net onder de 56". Dit zorgde ervoor dat er op het einde niet veel punch meer zat, maar toch hield hij zijn tempo hoog en probeerde hij nog enkele atleten op te rapen.

Arno nam de 3000m voor zijn rekening. Aangezien het al een tijd geleden was dat Arno de spikes aangebonden had, was het tijd om tijdens een trainingsperiode toch ook eens een wedstrijdprikkel te geven. We wisten dat er niet veel concurrentie was, maar konden rekenen op een goede haas Benoit Goethals. Na een gemiste start van Arno en wat zoeken naar het juiste tempo in de eerste 2 ronden, liep het daarna vlekkeloos. Arno kon met overtuiging de wedstrijd winnen in een mooie tijd van 8'14"21. Zowel Arno als Ruben hadden een goede trainingsweek achter de rug, dus we mogen zeer tevreden zijn met deze resultaten! Proficiat!

bottom of page