• Team Runaround

EK met ups en downs voor de Belgen!

Tijdens het Europees kampioenschap veldlopen in het Nederlandse Tilburg was Team Runaround niet alleen met Jennen Mortier aanwezig, ook een buslading supporters zakte af richting Beekse Bergen. Elke Belgische atleet kan bevestigen dat de sfeer top was, waarvoor een welgemeende merci aan iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft!


Officieel was het geen thuiswedstrijd voor de Belgische atleten maar door de vele tricolore supporters was dit nauwelijks te merken. Jennen was er dan ook op gebrand iets te laten zien en dat was duidelijk van in het begin. De voltallige Belgische U23-selectie was goed vertrokken en wist zich voorin te nestelen. Het parcours was echter niet te onderschatten en daarom was het verstandig even wat gas terug te nemen. Dat deed Jennen dan ook met als doel op het einde nog wat over te houden. Mindere benen beslisten daar echter anders over en het was moeilijk voor Jennen om nog een vuist te maken in de tweede helft van de wedstrijd. De vele heuveltjes en bochten zijn niet het favoriete parcours voor Jennen die het meer van zijn grote pas moet hebben. Met toch nog een kleine eindsprint werd hij uiteindelijk 41e.


"Ik vond het moeilijk om vandaag nog een vuist te maken in de tweede wedstrijdhelft. Jammer, want ik had de vele supporters wel iets willen laten zien!" - Jennen Mortier

We mogen achteraf eerlijk zijn en zeggen dat we er meer van hadden verwacht maar door de gietende regen was het parcours niet helemaal op zijn lijf geschreven. In combinatie met een mindere dag geeft dat eens een mindere prestatie. Al smaakt dit Europees avontuur naar meer en zal de teleurstelling snel plaats krijgen naar goesting om beter te doen de volgende keer!


(Lees verder onder de foto)


Ook voor het overige Belgische beloftenteam was dit niet de race die ze voor ogen hadden. Speerpunt Simon Debognies zag zijn goede vorm tenietgedaan door een ongelukkige val over de balken. Een 23e plaats en een breukje in de voet is het pijnlijke verdict. De vooraf gehoopte teammedaille was hierdoor jammergenoeg ver weg. Dorian Boulvin wist zijn goede crossersbenen wel te tonen en werd knap eerste Belg op een 14e plaats. Dieter Kersten en Clement Deflandre deelden goed in en mogen tevreden terugkijken op hun respectievelijk 21e en 25e plaats.