top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

EK-limiet voor Jennen Mortier op IFAM!

Bijgewerkt op: 1 jun. 2019

1 juni 2019

Ondertussen is het alweer een week geleden dat Team Runaround aan de start stond van de IFAM in Oordegem en wordt het tijd nog eens terug te blikken op deze geslaagde avond. Voor Jennen hadden we deze zomer er een doel van gemaakt om de EK-limiet op 5000m bij de beloften te lopen. De IFAM was dan ook een ideaal moment in de zomerplanning voor een eerste poging. Ook enkele andere Team Runaroundatleten bonden terug hun spikes aan om hun favoriete nummer op de IFAM af te werken.


Zenobie mocht de spits afbijten op de 1500m bij de vrouwen. In de C-reeks werd er gehaasd naar 4'20 en het plan was dus achteraan te volgen en zo lang mogelijk doorbijten. Na 2 jaar afwezigheid op haar favoriete afstand bleken Zenobie de wedstrijd nog wat gebetenheid en snelheid tekort te komen. Zeker niet abnormaal voor een eerste 1500m en laten we niet vergeten dat we enkele maanden geleden nog maar de opbouw gestart zijn!


Dan kwamen Jennen en Arno aan de beurt in de C-reeks 5000m. Bewust hadden we gekozen om in deze reeks te starten die gehaasd ging worden richting 13'55-14'00 zodat Jennen vooraan kon meedraaien. Ook voor Arno, die al schitterende dingen liet zien op training, wisten we dat deze reeks zeker haalbaar was. Van bij de start zag je Jennen zijn gebetenheid. Hij zette zich direct in het spoor van haas Dries Basemans die een perfect tempo oplegde van bij de start. Helaas viel Dries al weg iets voor de 2 km en moest Jennen zelf aan de bak. Hij nam het heft in handen en bleef het tempo mooi aanhouden. Later kreeg hij de hulp van een Ierse junior die perfect verder het tempo liep. Jennen beet zich vast in zijn spoor en tot op 4 km zaten ze perfect op schema richting 14'. Zoals geen ander wist Jennen het in de laatste kilometer volledig af te maken en met een schitterende laatste ronde liet hij de Ier achter en verscheen er een eindtijd van 13'49"27 op het bord. In die EK-limiet hadden we stiekem wel geloofd, maar die tijd overtrof alle verwachtingen! Dikke proficiat Jennen! Op naar een volgend hoogtepunt in je loopcarrière!

En dan was het nog niet gedaan... want ook Arno was bezig aan een dijk van een wedstrijd. Van bij de start volgde hij attent voorin. In de laatste ronde kreeg hij het zwaar en kon hij niet meer versnellen, maar wie denkt daar nog aan als je kunt eindigen in een dik PR van 14'04"97. Superdikke proficiat Arno! Wat een schitterende wedstrijd!
Ondertussen werd het al na middernacht en moest Ruben nog aan de start komen van de 1500m. We weten dat Ruben altijd terug in het wedstrijdritme moet komen voor een 1500m en kozen daarom bewust voor het naprogramma. Het late uur is natuurlijk geen voordeel, dus was het afwachten wat de benen gingen doen. Hij startte achteraan zoals gepland, maar kon overheen de wedstrijd onvoldoende opschuiven naar voor. Benen liepen vrij snel vol en ondanks hij niet echt stil viel, zat er ook geen versnelling in. Gewoon uitlopen was het verdict en hopen op betere benen in de volgende wedstrijden!

bottom of page