top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Eerste deel van het seizoen afgesloten met mooie prestaties op Putbos

Na enkele mooie prestaties op de IFAM van ons team keken we al vol verwachting uit naar de Putbosmeeting vorige week. Over de verschillende afstanden zouden in totaal 6 Team Runaround atleten in actie komen. Na deze wedstrijd was het eerste deel van het seizoen een feit en kunnen we bouwen naar de rest van de zomer!


Starten deden we in het hoofdprogramma met Jennen Mortier en Arno De Feyter op de 3000m. Na hun glansprestaties de week voordien op de 5000m hoopten we natuurlijk op nieuwe PR's. Van bij de start positioneerde Jennen zich achter de haas die voor een tempo naar 8'00 rond ging zorgen. Al vrij snel merkte Jennen echter dat de benen nog niet zo fris zaten na vorige week en hij moest al snel een gaatje laten. Helaas nam niemand initiatief om even over te nemen om toch nog richting een scherpe tijd te lopen. Er zat niets anders op dan het tempo zo hoog mogelijk te houden, ondanks deze mindere dag. Na 2km kop doen kwamen er natuurlijk enkele atleten over, maar Jennen wist met een eindsprint en ondanks dit wedstrijdverloop nog een degelijke tijd neer te zetten. Voor Arno was het wel een prima verloop. Hij kon zich perfect achteraan de kopgroep hangen en volgde prima! Hij had duidelijk goede benen en kon in de laatste ronde nog versnellen. Ook vandaag lukte het hem opnieuw om een dik PR te lopen! Vanaf nu staat er 8'12"64 achter zijn naam. Proficiat Arno! Wat een sterk eerste deel van het seizoen!


Daarna was het de beurt aan Zenobie Vangansbeke op de 1500m. Ze was gebeten na haar mindere prestatie op de IFAM. Korter volgen en meer doorbijten was de opdracht. Ze startte achteraan maar schoof attent bij elk gaatje op naar voor. Dit kon ze de volledige wedstrijd blijven doen en met nog een laatste sterke ronde liep ze naar 4'25"50. Zo maar eventjes 16" sneller dan vorige week en daarmee bewijst ze dat ze stilaan op de weg terug is! Stap voor stap beloond worden voor al het harde werk. Schitterend!Dan belanden we bij het naprogramma met als eerste Lize Van Cauteren op de 800m. Na enkele moeilijke jaren in combinatie met de studies is de goesting er opnieuw om er voor te gaan. De wedstrijd was eerder duw- en trekwerk wat ervoor zorgde dat veel energie verloren ging aan het continu afremmen en optrekken. Niet ideaal en niet om een goed gevoel aan over te houden. Ondanks deze omstandigheden toch een seconde beter dan de eerste van het seizoen! Op naar meer!


Na zus Lize was het aan Lore Van Cauteren op de 1500m. Lore zat in reeks 5 en het was even wennen in vergelijking met vorige wedstrijden dat ze nu meer vooraan gingen moeten post vatten. Ze startte super goed en volgde schitterend mee. Na 800m kwamen de twijfels weer of ze dit wel kon volhouden en plots ging het tempo eruit. Volgende keer blijven doorbijten en dan zit er zeker een mooi tijd in Lore! Blijven geloven in jezelf!


De avond eindigen deden we met Ruben Van Praet in het naprogramma 1500m. Ex-team runaround'er Bert Misplon was haas van dienst. Het ging bij de start vrij snel en Ruben zette zich achteraan de groep. Naarmate het tempo een beetje stokte, kon hij echter heel vlot opschuiven naar voor en groepje per groepje oprapen. Op 300m kon hij opnieuw een versnelling plaatsen en ging hij naar de voorste gelederen. Met een stevige eindsprint kon hij net niet de reekswinst naar zich toeslepen, maar wat een mooie wedstrijd Ruben!! Back on track!!


Bij deze kunnen we deel 1 van het seizoen wel op een heel mooie manier afsluiten! Met heel wat PR's en mooie SB's!

bottom of page