top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

De laatste van 2018

Bijgewerkt op: 23 jan. 2019

31 december 2018 

Kerstcorrida's, Sylvestercross en de cross in Ertvelde, allemaal behoren ze tot de vaste eindejaarsrituelen. Met Team Runaround werd er afgezakt naar de jaarlijkse kerstcross in Ertvelde om 2018 op een goede manier af te sluiten. 


Starten deden we vandaag met man in form Jeroen Meuleman op de korte cross waar de bezetting, zoals voorgaande jaren, stevig was. Hij startte prima mee voorin en wist de sterke kopgroep te volgen. Waar Jeroen op vorige crossen al eens durfde stil te vallen, wist hij nu zijn tempo hoog te houden en zich vast te bijten in de mannen rondom hem. De aanwezige supportersclan zag hem uiteindelijk naar een schitterende 8e plaats lopen in het spoor van Sam Valgaeren en Ruben Verheyden. Topprestatie vanJeroen om het jaar mee af te sluiten! Bert Misplon had ook nog eens zin in een korte cross en werd mooi 13e.


Bij de senioren vrouwen stonden er (sinds lang) opnieuw twee Team Runaround-atleten aan de start. Zenobie Vangansbeke mocht na bijna een jaar zonder competitie nog eens de spikes aanbinden. Zonder veel specifiek werk en beperkte volumes was het dan ook vooral belangrijk om terug voeling te krijgen met het wedstrijdritme en zo de komende maanden verder te groeien richting BK korte cross. Het tempo vooraan lag nog te hoog, dus zocht Zenobie verstandig haar eigen ritme. Dit tempo hield ze mooi vol en zo eindigde ze 8e. Lore Van Cauteren kende een mindere dag, maar aangezien we weten dat ze er ook even van tussenuit is geweest door ziekte, kan dat alleen maar beter gaan de volgende wedstrijden!

Bij de lange cross stonden Jennen Mortier en Ruben Van Praet aan de start. Van bij de start lag het tempo al hoog, mede door Jennen, al nam Nick Van Peborgh vrij snel over om er dan een lange solo van te maken. Jennen viel vrij snel alleen op de tweede plek in de wedstrijd maar kon die plaats vrij gemakkelijk veilig stellen. Ruben probeerde in het begin nog even aan te klampen bij Mats Lunders, maar dat was net dat tikkeltje te snel. Daardoor was hij ook aangewezen op een eenzame wedstrijd. Gelukkig hielpen ook hier alle supporters om ervoor te zorgen dat Ruben een sterke wedstrijd liep en zijn tempo op zijn eentje kon aanhouden. Hij werd dan ook mooi 6e!


Op deze manier sluiten we 2018 op een heel mooie manier af!

Team Runaround wil dan ook alle supporters bedanken voor de steun het voorbije jaar!

Op naar meer in 2019!


bottom of page