• Team Runaround

Cross Cup Relays

We zijn er eindelijk aan begonnen, het winterseizoen 2018-2019. Op een kurkdroge omloop en met zomerse temperaturen was de echte cross nog ver weg en zo zagen we ook enkele rasechte piste-atleten het veld trotseren. Het seizoen is echter nog vroeg en de grote doelen laten nog enkele weken op zich wachten.


Het Gentse vrouwenteam dat aan de start stond heeft met een 32e plaats naar behoren weten te presteren. Startloopster Lize Van Cauteren wist de stok als 28e door te geven aan Hannelore die een sterke wedstrijd liep. Met een 11e tijd toont ze zo dat ze klaar is voor een mooie winter. Tot slot was het aan Lore Van Cauteren om de 3000m tot een goed einde te brengen. Zij wist als 32e de finish te overschrijden en legde zo het eindresultaat vast. Een mooie start van de drie dames en we kijken al uit naar de rest van het seizoen!


Als startloper is Bert Misplon de ideale kandidaat voor KRCGent. Ondanks de drukke afgelopen weken/maanden wist Bert zich op te laden voor zijn laatste verschijning in het veld als volwaardig competitieatleet. In een drukke start met enkele valpartijen kon Bert zijn mannetje staan en knap vooraan meelopen. Na 1500m kon Arno de Feyter als 12e vertrekken. Hij wist zich in een groepje atleten te nestelen die op dat moment de plaatsen 5 tot en met 11 onder elkaar zouden verdelen. Arno liep een sterke wedstrijd met de 9e tijd van alle 3000m-lopers. Jennen Mortier vertrok in het gezelschap met enkele sterke lopers als Dries Basemans en Wesley De Kerpel. Deze waren een maatje te sterk, maar Jennen wist toch zijn tempo hoog genoeg te houden om zo een 12e tijd neer te zetten op de langste afstand. Hij bracht het team op die manier naar een mooie 8e plaats.


Team 2 van KRCGent en eveneens een volledig Runaround-team kan met een 29e plaats in totaal tevreden terugkijken. Jeroen Meuleman is een zandloper pur sang en wist na een mindere start veel plaatsen goed te maken in de zandstrook. Ruud Van Cauteren mocht de tweede afstand voor zijn rekening nemen en wist de stok na 3000m rond de 30e plek door te geven. Slotloper Stijn D'heer heeft na 4500m als 29e de stok mogen inleveren.


Ruben Van Praet liep in het AVLO team als slotloper. Aangezien er wat misliep bij de startloper (stok laten vallen) was het voor Ruben vooral een zaak om van achteraan uit teams stap voor stap op te rapen. Hij bracht zijn team op die manier nog naar een verdienstelijke 27e plaats.


Bij deze is het winterseizoen gestart en kijken we al reikhalzend uit naar de volgende wedstrijden!