top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Brons voor Zenobie op BK 1500m

Het zomerseizoen liep op zijn laatste benen maar toch volgde voor velen nog een piekmoment met het BK alle categorieën in Brussel. Na een gemiste zomer en winter door veel blessureleed begon Zenobie 2019 met als doel een goed pisteseizoen af te werken. Niet éénvoudig om geduldig op te bouwen en nog niet te hoge doelen te stellen van in het begin van het seizoen.


Dat Zenobie een vechter is, weten de meesten wel. En ook nu werkte ze elke dag hard om er stap voor stap terug te staan. We voelden dan ook dat de conditie elke week een beetje beter werd. Na een mooie tijd op de 1500m op de Putbosmeeting (4'25"50) vroeg in het seizoen, moesten we erna even op onze honger blijven zitten. Zenobie bleef echter gedreven en ergens hadden we het BK in ons hoofd om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Dat de form aan het komen was, zagen we aan haar SB op de 800m in Halle.


Restte ons nog het Belgisch kampioenschap zelf. In de reeksen liep Zenobie attent vooraan en eindigde ze met de 2e tijd. Finale was binnen. Op zondag ging het er van bij de start niet traag aan toe maar Zenobie liep verstandig en volgde goed op plaats 4. Op 500m van het einde ging ze naar plaats 3 en die gaf ze niet meer uit handen. Even leek het erop dat ze nog dicht bij Lindsey De Grande kwam, maar zij kon de laatste 100m ook nog versnellen. Het werd een prachtige bronzen plak in een SB 4'24"71! Eentje met veel ontlading.
Wat een doorzettingsvermogen, maar o zo dik verdiend! Iemand die er zo hard voor werkt, kan alleen maar beloond worden!


En nu? Verder geduldig opbouwen in de winter zodat ze volgende zomer echt kan laten zien wat ze in haar mars heeft!


Dikke proficiat Zenobie!

bottom of page