top of page
  • Foto van schrijverTeam Runaround

Belgisch kampioenschap met ups en downs.

28 februari 2019

Opnieuw was het park van Laken, met zijn gevreesde heuvelachtig parcours, het toneel voor de strijd om de Belgische driekleur. Met zes atleten stond Team Runaround aan de start en allemaal met een grote dosis goesting en goede moed om er een prachtige dag van te maken.


Starten deden we met de lange cross bij de senioren vrouwen. Voor Hannelore De Lathouwer een eerste moment om haar eens te meten op nationaal niveau. Na enkele mooie regionale prestaties, onder andere nog vorige week in Lebbeke, lag de focus afgelopen zondag voornamelijk op de andere beloften vrouwen. Na een heel sterke wedstrijd kwam ze als 5e belofte over de meet! Prachtige afsluiter van een eerste cross-seizoen bij Team Runaround.


Na de vrouwencategorie was het de beurt aan de mannen met Jennen Mortier aan de start. Het doel was om bij de beloften het podium te halen. Na een rustige start liep Jennen vrij snel als 3e belofte (dachten we) na Dorian Boulvin en een sterke Clement Deflandere. Deze laatste had een topdag en ging op die manier met goud aan de haal. Na een mooie race eindigde Jennen op 12 seconden van Dorian Boulvin en was het podium binnen... Later bleek dat de wereldkampioen duatlon bij de beloften, Arnaud Delay, 6 seconden voor Jennen geëindigd was. Aangezien we die nog niet op een cross hadden gezien dit jaar, wisten we niet dat hij nog belofte was en hadden we hem helaas over het hoofd gezien. Toch mogen we terugblikken op een zeer degelijke wedstrijd en een mooie 13e plaats bij de senioren mannen! Met een EK-selectie, Vlaamse titel en 4e belofte op het BK kunnen we spreken van een geslaagde winter. Op naar de zomer voor meer moois!

Op de korte cross stonden 3 Team Runaround-atleten aan de start. Ruben Van Praet was na zijn val in Rotselaar gebrand op een betere start en dat deed hij ook! Hij startte mooi bij de eerste 20 en kon stelselmatig nog wat opschuiven. Helaas kwam hij helemaal bovenaan ten val door een boomwortel. Mentaal gaf dat een flinke tik en was de wedstrijd over. Heel jammer want we zien met het volledige team hoe vlot Ruben op training loopt en tot wat hij in staat is.

Jeroen Meuleman startte zoals gepland iets rustiger. Aangezien hij al enkele weken op de sukkel is met een kleine blessure was het koffiedikkijken of hij op het BK toch nog eens kon vlammen. Helaas ontbrak de kracht bij het naar boven lopen, waardoor een mooie prestatie er niet in zat. Toch mogen we bij Jeroen op een prachtig seizoen terugkijken. Tot en met nieuwjaar schitterende hij op de lange cross in Deinze en enkele korte crossen waaronder Ertvelde!

Stijn D'Heer was na een mindere prestatie vorige week in Lebbeke gebrand op een goeie afsluiter van zijn eerste winter sinds lang. Hij deelde zijn wedstrijd perfect in en bleef de hele wedstrijd opschuiven. Hij eindigde op een schitterende 26e plaats! Dikke proficiat Stijn!


Als laatste stond Zenobie Vangansbeke aan de start van de korte cross. We hadden al gemerkt in Rotselaar dat we na een jaar vol blessureleed nog heel wat basis te kort hadden om vooraan mee te strijden. Op training gaat het beter en beter, maar op de korte cross was de tegenstand niet van de poes. Zenobie liep een degelijke wedstrijd, waarbij ze snel haar eigen tempo zocht aangezien de kopgroep net te snel ging. Ze kon haar eigen tempo wel vasthouden en nog wat versnellen op het einde om zo als 13e over de meet te komen.


Met dit Belgisch kampioenschap sluiten we het seizoen af zoals het ook afgelopen zondag verliep in Brussel: met gemengde gevoelens. Verschillende atleten kunnen tevreden terugkijken op hun prestaties en anderen zijn jammer genoeg een beetje op hun honger blijven zitten. Met de zomer komen gelukkig nieuwe uitdagingen. Voor sommigen een nieuwe start, voor anderen de gelegenheid om een huizenhoog cliché te bevestigen: na een goede winter volgt een goede zomer!


Daarnaast willen wij, de atleten en staf van Team Runaround, ook u bedanken. De vele supporters langs de zijlijn die ons steeds een welgemeende 'succes' wensen voor de start, de aanwezigen die de teleurgestelde verhalen moeten aanhoren na een slechte race of mogen delen in de vreugde wanneer die topbenen er eindelijk waren. De vele lezers van onze verslagen, degenen die steeds onze post op Facebook of Instagram volgen en zelfs liken en alle trouwe supporters die op de een of andere manier met het team betrokken zijn. Aan jullie allemaal een welgemeende merci!

bottom of page